Teoria cyklu koniunkturalnego a polityka monetarna.

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Antocyjany są zwłaszcza odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc podobną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większa część soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W największym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony bądź różowy, zależy do głębi, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Artykuł

2. Zobacz więcej

3. Wiadomości

4. Informacje

5. Przeczytaj to

Categories: Biznes

Comments are closed.

Zarządzanie placów

Czy opłaca się do zarządzania gabinetem używać specjalistycznego oprogramowania Podczas prowadzenia ...

Czemu warto regularn

Przeglądy zębów - czemu warto robić je dodatkowo Dzisiejsza stomatologia Radzymin ...

Co powinno zapewnić

Jakie rzeczy powinno zapewnić dzieciom dobre przedszkole Znalezienie dobrego przedszkola wcale ...

Wieże mobilne - cze

Mobile wieże - czemu są tak popularne Sporo miejsc, takich jak ...

Na jakie rzeczy wart

Na jakie sprawy należy zwrócić uwagę przy wyborze hostingu Jeśli ktoś ...